Jakob Lorentzen (JLO)

Jakob Lorentzen (JLO)

Undeviser i Holmens Kirke, København


Roskilde

Timelærer

Underviser i:
- Orgel

 

  • Jakob Lorentzen har siden 1997 beklædt stillingen som organist og kantor ved Holmens Kirke samt slotsorganist ved Christiansborg. Han er en efterspurgt solist og kammermusiker med utallige årlige koncerter i ind- og udland.
  • Allerede som 14-årig i 1982 bestod Jakob Lorentzen den præliminære organistprøve fra Zahles Seminarium i København, som elev af Carl Riess, og blev herved Danmarks yngste eksaminerede organist. Han aflagde siden Diplomeksamen ved DKDM som elev af Grethe Krogh, Hans Fagius, Dan-Olof Stenlund og Amalie Malling. Fra 1992 studerede han i Paris improvisation hos Pierre Cogen og orgel hos Susan Landale i solistklassen på musikkonservatoriet afsluttet i 1995 med ”Prix de Virtuosité à l´Unanimité + Félicitations".
  • Jakob Lorentzen er tilknyttet Det Jyske Musikkonservatorium, Sjællands og Vestervigs Kirkemusikskole som underviser i orgelimprovisation.
  • Som komponist har Jakob Lorentzen skrevet en del værker som er udgivet på danske musikforlag, og han medvirker på en lang række cd’er med kor- og orgelmusik.
  • Jakob Lorentzen har modtaget Dronning Ingrids Mindemedalje samt mange priser og legater.
     

Læs evt. mere på www.jakoblorentzen.dk

Jakob Lorentzen underviser på Sjællands Kirkemusikskole fra skoleåret 2015-16