FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Hvad nu hvis ..?

Der er en del af de spørgsmål, vi får stillet om skolen og uddannelserne, der går igen. Nogle af dem kan du læse her og se svarene på. Er dit spørgsmål ikke mellem dem, er du velkommen til at ringe eller skrive til os.

 • Jeg kan spille klaver. Er det nødvendigt at kunne spille med pedal for at søge ind på organistuddannelsen?
  For at blive organist skal man kunne spille med pedal! Så det vil være en god ide at søge ind på basisforløbet på orgel – og senere kan du så fortsætte på eksamenslinien (PO). Du kan læse mere om optagelsesprøven her på siden. Er der andet, du er i tvivl om, er du velkommen til at kontakte skolerne.
   
 • Må man have noder med til sin orgel/klavereksamen, eller skal man kunne spille det hele udenad?
  Du må gerne have noder med til både optagelsesprøve og eksamen. Se evt. reglerne for optagelsesprøver og eksamen her på siden.
    
 • Kan jeg få SU, når jeg går på Kirkemusikskolen?
  Som ”almindelig” studerende kan du ikke få SU. Der er dog et par undtagelser: - hvis du tager PO-uddannelsen, som egentlig var 3 år på kun 2 år, kan du få SU. - Tager du PO-uddannelsens 2. og 3. år på 1 år, kan du også få SU. - Og endelig kan du tage Kirkesangeruddannelsens KS1 og KS2 på 1 år og dermed blive SU-berettiget. Alt sammen forudsat, naturligvis, at du har mere SU tilbage. Læs evt. mere her

 • Jeg vil gerne være kirkesanger, men jeg kan ikke spille klaver. Er det nødvendigt?
  Vi betragter det generelt som en stor fordel, at man kan spille klaver. Blandt andet for at du kan indstudere nye salmer selv. Dog kan du godt starte på basisforløbet for kirkesangeruddannelsen (BAKS) uden stort forkundskab. Her vil du få undervisning i klaver. Det er ikke muligt at gennemføre kirkesangeruddannelsen uden at kunne spille klaver. Læs evt. mere om optagelseskravene her.